fbpx
Huisstijl

Is een huisstijl belangrijk?

By 20 mei 2019 No Comments

Natuurlijk is een huisstijl belangrijk!

 

Om je als bedrijf juist te positioneren is het belangrijk om genoeg in te zetten op een goed vormgegeven identiteit. Ook voor kleine ondernemingen is een dit van groot belang. Klanten willen graag een professionele aanpak. Het eerste wat ze zien van jouw bedrijf is de huisstijl. Wanneer je logo in verschillende kleuren verschijnt of wanneer er überhaupt geen logo is, komt dit niet professioneel over.

Wat omvat een goede huisstijl?

 

Een huisstijl is een verzameling van verschillende elementen die een “sfeer” weergeven van jouw bedrijf. Steeds is er een logo aanwezig, vaste typografie, kleuren die doorheen de huisstijl gebruikt worden en stijlelementen die steeds terugkomen.

Een goede consistente huisstijl onderscheid je van je concurrentie en zorgt voor een professionele look.

Huisstijl laten maken. Logo design. Huisstijl

Belang van professionele hulp.

Voor grafisch ontwerp zal vaak weinig budget voorzien worden. Toch is het ongelofelijk belangrijk om hierin te investeren. Met investeren bedoelen we ook echt investeren want een professionele eerste indruk zal zorgen voor meer aantrekkingskracht bij potentiële klanten.

Tegenwoordig vind je online tools die voor jou een logo maken. Dit is vaak een goedkopere optie met een redelijk resultaat. Toch is dit niet altijd de beste optie. Een huisstijl ontwerpen is meer dan enkel een logo maken. We denken strategisch na over hoe je als bedrijf moet overkomen en wat er belangrijk is. Elk logo moet uniek zijn en een verhaal vertellen, pas dan kom je authentiek en echt over bij jouw doelgroep.

Bijvoorbeeld een huisstijl van een verzekeringskantoor straalt professionaliteit en vertrouwen uit en een huisstijl voor schoenenmerk moet dan weer aantrekkelijk overkomen.

Neem jouw potentiële klanten mee in een verhaal.

Jouw huisstijl moet samen met jouw logo vertellen wie je bent en waar je voor staat. Doormiddel van verschillende online of offline uitwerkingen zoals flyers, brochures, advertenties, website, e-mailhandtekening, social media, etc. kan je scoren bij jouw doelgroep. Laten zien wie je echt bent en waar je voor staat en vertel een verhaal, jouw uniek verhaal.

Overtuigd?

Neem dan snel contact op met Studio Sans of neem een kijkje op de pagina grafisch ontwerp