Is een huisstijl belangrijk?

Grafisch ontwerp voor poster. Volledige huisstijl en rebranding logo design door grafische studio voor bedrijf regio Antwerpen

Het antwoord is ja!

Om je als bedrijf juist te positioneren is het belangrijk om genoeg in te zetten op een goede huisstijl. Ook voor kleine ondernemingen is een goede huisstijl van groot belang. Klanten willen graag een professionele aanpak. Het eerste wat ze zien van jouw bedrijf is de huisstijl. Wanneer je logo of huisstijl in verschillende kleuren verschijnt of wanneer er überhaupt geen logo is, komt dit niet professioneel over.

Wat omvat een goede huisstijl?

Een huisstijl is een verzameling van verschillende elementen die een “sfeer” weergeven van jouw bedrijf. Steeds is er een logo aanwezig en de typografie en kleuren die je doorheen de huisstijl gebruikt komen steeds terug.

Een goede consistente huisstijl zorgt ervoor dat je jezelf onderscheidt van je concurrentie en zorgt voor een professionele look.

Belang van professionele hulp.

Voor grafisch ontwerp zal vaak weinig budget voorzien worden. Toch is het ongelofelijk belangrijk om te investeren in een goede huisstijl. Een professionele eerste indruk zal zorgen voor meer aantrekkingskracht bij potentiële klanten. Afhankelijk van je bedrijf en budget zal je moeten bepalen hoeveel het jou waard is en wat je wil geven aan een mooi logo. Een mooie huisstijl en logo hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij Studio Sans zorgen we ervoor dat je volgens jouw budget een professioneel logo krijgt.

Tegenwoordig vind je online tools die voor jou een logo maken. Dit is vaak een goedkopere optie met een redelijk resultaat. Toch is dit niet altijd de beste optie. Een huisstijl ontwerpen is meer dan enkel een logo maken. We denken strategisch na over hoe je als bedrijf moet overkomen en wat er belangrijk is. Elk logo moet uniek zijn en een verhaal vertellen, pas dan kom je authentiek en echt over bij jouw doelgroep.

Bijvoorbeeld een huisstijl van een verzekeringskantoor straalt professionaliteit en vertrouwen uit en een huisstijl voor schoenenmerk moet dan weer aantrekkelijk overkomen.

Neem jouw potentiële klanten mee in een verhaal door middel van jouw huisstijl.

Jouw huisstijl moet samen met jouw logo vertellen wie je bent en waar je voor staat. Doormiddel van verschillende online of offline uitwerkingen zoals flyers, brochures, advertenties, website, e-mailhandtekening kan je scoren bij jouw doelgroep. Laten zien wie je echt bent en waar jij voor staat en vertel een verhaal: jouw uniek verhaal.

Bekijk hier een voorbeeld van een project waar we een volledige huisstijl hebben bedacht: Impact rebranding . Bekijk ook de nieuwe website die we ontwierpen website impact

Digitale communicatie zoals website laten maken door design studio regio Antwerpen

Did someone say cookies?
We gebruiken cookies om deze website te optimaliseren.